Gezi Bienali
Taksim Gezi olayları, sosyal bir direnişin sembolü oldu. Yüzbinler sokaklara döküldü, gençler yaratıcılıklarını ve mizah yeteneklerini ortaya koyarak kendi seslerini duyurdu… Tüm bu hareket, Türkiye’nin birçok şehrinde yankı buldu. Gezi olayları siyaset uzmanlarının, sosyologların hala incelediği ve incelemeye devam edeceği bir laboratuvar niteliğinde… Bugünü anlamak, geleceği şekillendirmek için bir fırsat, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada eşine rastlanmayan bir deneyim.
Gezi’ye nereden bakarsanız oradan okumak mümkün; olumsuz da olumlu da yorumlayan için ortak gerçek; bu hareketin ilham verici, değişimin dönüşümün sembolü, yaratıcılığın patlamasına fırsat veren bir zemin olduğu denebilir… Gezi, Türkiye insanının mizahi, yaratıcı, üretici, harekete geçici ve geçirici, belki de hiç beklemediğimiz derinliğini gösterdi. Tüm bu olaylar yaşanırken ortaya çıkan performanslara, yorumlanan ya da bestelenen şarkılara; yazılan şiirlere, duvar yazılarına; çizilen resimlere, grafitilere; “direnen insanlar”ın duruşuna bir de sanat gözüyle bakın istedik… Taksim Gezi olayları Gezi Bienali’ni sunar…
Sen de gel
Taksim Gezi Parkı Direnişçileri – Dağılın Lan!
Duman-Eyvallah
Boyun eğmeyenler
Çapulcular Korosu- Duyuyor musun Sesi
Anonymous – Occupy Gezi
Everyday I’m Chapulling
Taksim Gezi Parkı – Devlet Opera ve Balesi (09.06.2013)
Taksim’de piyano
<iframe width=”690″ height=”460″ src=”http://webtv.hurriyet.com.tr/embeds/embedcode.aspx?vidid=50759&width=690&height=460″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”false”></iframe>
Kardeş Türküler
Fazıl Say, Muhyiddin Abdal’ın şiirini besteledi; Cem Adrian, Güvenç Dağüstün, Burcu Uyar ve Selva Erdener seslendirdi.