King Kong’un sahne starı
Yaklaşık 6 metre uzunluğunda 2,400 kiloluk kocaman bir oyuncak. 15 Haziran’da Avustralya’daki Melbourne Regent Tiyatrosu’nda gösterime giren King Kong müzikalinde kullanılan robot, dünyanın sekizinci harikası olmaya aday. Elbette sahnedeki hareketlerini yönlendirmek için teknisyen bir kuklacı ile birlikte. F/x Company Global Creatures tasarımcısı olan Sonny Tilders “Eğer dışarıda bundan daha karmaşık olan başka bir kukla varsa, görmeyi çok isterim” diyor. Bu büyük adamın özellikleri neymiş, bakalım.
Hareket
Çelik tellerle sabitlenmiş bir vinç Kong’a bağlı. Dev kuklanın tüm hareketleri önceden programlanmış. Fakat kuklacıların en önemli görevlerinden biri “voodoo” adı verilen kontrol cihazıyla bu oyuncağı eş zamanlı çimdikleyerek sahnedeki oyuncularla daha doğal bir etkileşim içinde olmasını sağlamak.
Baş
Kong’un kafatası karbon fiberle kaplı. NASA Mars Rovers’da kullanılanla aynı tip 15 endüstriyel servo motor ve iki hidrolik silindir diş-yüz hareketlerini ve kükremesini oluşturmaya yarıyor. İki kuklacıdan biri sadece bu kafayı kontrol etmekle görevli.
Deri ve kas
Bu Kong’da kürk yok. Polistiren fasulye dolu hazneler Kong hareket ettikçe genişliyor ya da geriliyor. Gerçek deriyi taklit edebilmek için elle dikilmiş sentetik streç kumaşla kaplanmış
İç organlar
Kong’un enerjisini 1000 metreye ulaşan elektrik kabloları ve 16 mikroişlemci sağlıyor. Çelik-boru iskeleti hidrolik olarak kontrol ediliyor. Omuzlar özellikle önemli diyor Tilders; “Onları yukarı ya da aşağı çekmek önemli bir ifade aracı” diyor.
Göğüs ve karın
Sert bir fiberglas gövdeye sahip Kong’un göğsünde halı kurutma fanının dönüştürülmesiyle şişirilebilen balon gibi bir tabaka var.
Ön kol
Dirsekten itibaren, hiç çelik kullanılmamış. Kong’un kol kemiği yüksek basınçlı şişirilebilir bir tüpten yapılmış. Bu Kong’un attığı yumrukların etkisini azaltıyor ve herhangi bir kaza yaşanması halinde sahnedekileri güvende tutmanıza yardımcı oluyor.