Hangi sektörde, ne giymeli?
Bir bankada çalışanın giymesi gereken kıyafetlerle bir üniversite öğrencisinin veya bir öğretmenin, bir tasarımcının giymesi gereken kıyafetler farklıdır. Giysilerimiz yaptığımız meslekle uyumlu olmalıdır. Eğitim Danışmanı, Eğitmen, Yazar Suna Okur, sektörünüzün giyim tarzına uygun giyinmenin iş dünyasındaki başarınızı belirleyen önemli unsurlardan biri olduğunu söylüyor. Yazar, ‘Suna Okur ile Zarafet, Görgü ve Protokol’ isimli kitabında, profesyonel imaj oluşturmak için, çalıştığınız kurumun kültürüne uygun bir şekilde giyinmeniz gerektiğini belirtiyor.
Kim, ne giymeli?
Suna Okur, sektörlere göre giyim tarzlarının nasıl olması gerektiğini şöyle tarif ediyor:
Geleneksel sektörde, erkekler için siyah ya da lacivert takım, beyaz, krem, açık mavi ya da düz çizgili pamuklu kumaştan manşetli gömlek, koyu renk ve desensiz çoraplar, siyah klasik ayakkabılar, düz desenli ipek kravat, saat ve kol düğmesi dışında aksesuar olmaması uygundur. Saçlar kadın ve erkek için bakımlı olmalıdır.
Satış ve pazarlama personelinin giyim seviyesi ikinci seviye olmakla birlikte seçimlerinde biraz daha birinci seviyeye yaklaşmaları beklenir. Örneğin, renkli gömlekler ve açık renk takım elbiselere satış işinde pek hoş gözle bakılmaz. Kadın olsun erkek olsun satış pazarlama personelinin güven duygusunu besleyecek biçimde saygıdeğer, muhafazakâr ve fazla dikkat çekmeyecek şekilde giyinmeleri beklenir. Bu sektördeki biri giydiği pembe gömlekle müşterisinin dikkatini dağıtmamalıdır.
Suna Okur, eğitim sektöründen sağlık sektörüne, mimarlardan serbest giyim tercih edilebilecek sektörlere kadar geniş bir skalada, hangi meslekte ne giyilmeli konusunu detaylı bir şekilde, gerekçelendirerek aktarıyor. İndeks ekibi olarak İçerik Fabrikası için derlediğimiz bu son derece yararlı yazıya bu linkten ulaşabilirsiniz.
Son olarak, Suna Okur’un kitabından, iş yerinde imajı bozan görüntülerin kısa bir listesini paylaşalım:
• Derin dekolte elbiseler ve bluzlar
• Dövmeleri ortaya çıkaran giysiler
• Kısa kollu, desenli, yazılı, pullu-payetli t-shirtler
• Bermuda şortlar, kısa paçalı pantolonlar, taytlar
• Kısa kollu gömleklerle takılan kravatlar
• Çok renkli kravatlar
• Açık burunlu ayakkabılar
• Converse tarzı spor ayakkabılar
• Abartılı takılar ve aksesuarlar.
YAYINA HAZIR, YASAL İÇERİĞİN İLK ADRESİ: İÇERİK FABRİKASI
İçerik Fabrikası, Türkiye’nin ilk ve tek, “yayına alınmaya hazır” ve “yasal” içerik satış platformudur. Hazır İçerik’ten kastımız şu: Kullanıcıların başlık, spot ve giriş kısmını görebildiği, ödemelerini yapar yapmaz satın alım gerçekleştirebilecekleri ve hemen yayınlayabilecekleri içeriklerdir. Aylık düzenli ya da ihtiyacınız olan sürede/sürelerde de istediğiniz içeriği talep edebilirsiniz.
İçerik Fabrikası’nda 100’den fazla yazar, binlerce içerik, onlarca fotoğrafçı, yaratıcı editör, tasarımcı ve uygulamacı yer alır. İç ve dış müşterilerine ulaşmak isteyen kurumlar özel olarak hazırlanmış içeriği, istedikleri konu, format ve tasarımda bu platformdan temin edebilirler. İçerik Fabrikası’nda aradığınız içerik yoksa ayrıca ısmarlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra istediğiniz temada, röportaj siparişi de verebilirsiniz. Talep formunu doldurmanız yeterli… Hazır ve özel yazı siparişlerinizin yanı sıra editör ve yazar havuzundan da talepte bulunabilirsiniz. Editörlerimiz sizin için uzaktan ya da belirli süreli olarak kurumunuzda hizmet verebilir.
BENZER YAZILAR
· Yönetmeyi Yönetememek
· Beyninizi egzersizle güçlendirin
· Doğdu lider, iyi ekip: Başarı
· Yeni rekabet
· Birimiz hepimiz için!
· “Kadının işte yeri yok”
· Başarının sonu yoktur
· Detaylar her şeydir
· Kağıt üstündeki orkestra
· “İnsan” zenginliktir
· 5S ile başarının kilidi açılıyor